20. november 2014

Blended eLearning

Pensum

Grundbogen i Anatomi er opdateret løbende og nøje tilpasset tandlægestudiet. Bøgerne er både tilpasset tandlægestudiets fag og dit kommende arbejde som tandlæge, hvor du skal behandle tandsygdomme, medicinere og operere.

Selvstudie

Anatomi kurset har et klart mål og tilbyder en række hjælpemidler både online og på Anatomisk Museum, der giver dig mulighed for at optimere din studietid.

Du har frihed til at tilrettelægge brugen af disse hjælpemidler samt indlæringen af anatomi, så det passer bedst til din personlige arbejdsform og studierytme. Når vi mødes, vil vi se og diskutere Ole Lauridsens video om ‘Læringsstile’, med det formål at hjælpe dig med at identificere din egen læringsstil.

E-learningsprogrammerne er navigerbare og interaktive og de kan supplere din læsning i bøgerne, hvilket fremmer optimal indlæring. Selvstudie gennem E-learning gør det muligt at imødekomme dine individuelle behov for visuel og auditiv indlæring.

Læring

Der findes ikke én bestemt måde at lære anatomi på, så det er vigtigt, at du finder din egen læringsstil.

Alt du skal kunne det der står i bøgerne, som ikke-indrykket tekst. Du behøver ikke bruge hjælpemidler hvis du har lært det der står i bøgerne. Hjælpemidlerne anvender du overvejende til at lette forståelsen/indlæringen af nye eller svære stofområder. Anatomi tegninger (og slides er bl a lavet af tandlægestuderende), og de er gode til at at fremme forståelsen fx visuelt.

Brug ‘Plan’ til at få en idé om, hvad du bør læse op til vores sessioner, så du kan nå gennem pensum inden eksamen. Vent ikke på at tingene bliver gennemgået for dig. Husk at læse fremad, når du har tid.

Det er vigtigt, at alle tester deres indlæring. Brug online MC-programmet til opgavetræning, gerne flere gange om ugen. Du kan tilgå dette program online på din bærbare eller mobil.

Glem ikke at opsummere emner så du kan vise en sammenhængende forståelse og skrive essayopgaver til eksamen.

Præparatkurset på Anatomisk Museum i jeres studiegrupper hjælper til at opnå en tre-dimensional forståelse af anatomien og kunne besvare opgaver til spoteksamen.

Brug læsegruppen til at arbejde med udfordringer, øve emner til essayopgaver, og øve udtale. Forklar det, du har lært, i stedet for bare at genkende svar i MC-opgaverne.

Deltag i de diagnostiske prøver, selvom du ikke føler dig helt klar – det er god eksamenstræning.

Nogle har brug for AnatomiCafe’er og lærer-kontakt, henvend dig gerne til os, vi vil gerne skubbe indlæringsprocessen videre, brug os gerne til dét 🙂

Eksamen

Forberedelse af eksamen starter allerede i september. Det er MEGET SVÆRT at lære anatomi på kort tid (f.eks. 1-2 måneder før eksamen er ikke nok). Anatomi er et af de store fag. Det kræver indlæring over en længere periode. Husk at læse frem og ikke vente..